o mne

V oblasti profesionální kuchyně se pohybuji již od roku 1994

Jako šéfkuchaře jste mne mohli potkat v:

Ristorante Kogo Praha

Mediterranea Restaurante Mirellie Praha

Bistro Bonim Praha

Prague business club

V současné době působím jako osobní šéfkuchař

Zaměření –  česká i mezinárodní kuchyně s důrazem na středomořskou kuchyni

Na přání připravuji i bezlepkovou, veganskou a vegetariánskou kuchyni, dle vašeho přání.

Jsem balkáncem tělem i duší, ale mým domovem je již 20let Česká republika, která mne již v roce 1998 natolik uchvátila, že jsem se i se svou rodinou přestěhoval z Makedonie do Prahy a začal rozvíjet své kuchařské zkušenosti.

V kuchyni se orientuji již od dětství, kde jsem koukal pod ruce již své babičce a mamince a s přibývajícím věkem jsem svůj profesní život začal směřovat právě ke kuchyni. Stolování považuji za skvělou příležitost k setkání rodiny a přátel nad dobrým jídlem. A právě má rodina byla mým velkým hnacím motorem v tom, abych se v této oblasti zdokonaloval a byl pro ně nejen dobrým tátou, ale i skvělým osobním kuchařem a mohl tak své zkušenosti předávat dál.

Za svou doménu považuji středomořskou kuchyni, ve které mám také nejvíce zkušeností a je mi srdcem nejbližší. Jižanské slunce a náš makedonský temperament se odráží právě i v mém menu, ale není to samozřejmě ten jediný kulinářský směr, kterým se zabývám.

Za tu řadu let, co se v gastronomii orientuji jsem přivoněl k mnoha chutím a díky svému působení v Čr mi je blízká právě i česká kuchyně, do které se však snažím dostat i část své osobitosti.

Antonio Sandev

Napsáno v tisku


 

sedm plus

Časopis

sedm plus

esquire

Časopis

esquire

Гурман

Časopis

Гурман

Příklady menu


 

o mne

MENU 1

 

Diskusní večeře s ministrem dopravy Danem Ťokem

 

Amuse Bouche

Jemná krevetová polévka provoněná kurkumou

Chobotnička na zapečených fazolkách s porkem

Citronový Meringue koláč

o mne
o mne
o mne
o mne
o mne
o mne
o mne

MENU 2

 

Pátečníci

 

Finger food

Vitello tonnato s výhonky z červené řepy Filírovaná panenská svíčková s paprikovým dipem, baby brambůrky a domácí barbecue omáčkou

Krémová brioška podávaná na čokoládovém mascarpone

o mne
o mne

MENU 3

 

Petr Havlíček: “Vím, co jím a piji?”

 

Amuse Bouche

Lososová trojkombinace

Filet z divoké pražmy servírovaný na sépiovém rizotu

Pudinkový řez na zázvorovém krému

o mne